77 arbeidsplaatsen weg bij Belgacom-divisie

(tijd) - Bij Internationale Carrierdiensten, de divisie van Belgacom die groothandelsdiensten levert aan andere telecombedrijven, verdwijnen 77 arbeidsplaatsen. Voor een deel gaat het om functies die nooit werden ingevuld.

De reorganisatie heeft te maken met de verzelfstandiging van de divisie.

In de zomer raakte bekend dat Belgacom Internationale Carrierdiensten onderbrengt in een afzonderlijke vennootschap. Die operatie heeft tot doel de divisie makkelijker te kunnen versterken. De beursgenoteerde groep, die al besprekingen voert met sectorgenoten, beoogt een overname of een fusie. Bij een fusie gaat de voorkeur van Belgacom uit naar het behoud van de controle, maar het is geen absolute voorwaarde. De raad van bestuur van Belgacom zette vorige week definitief het licht op groen voor de verzelfstandiging. Het paritair comité boog zich over de sociale aspecten. Internationale Carrierdiensten gaat volgens Pierre Dilissen van de christelijke vakbond als aparte vennootschap van start met 217 werknemers (omgerekend naar voltijdsen). Destijds werd het personeelskader vastgelegd op 294 arbeidsplaatsen, waarvan er echter maar 249 effectief zijn ingevuld. Ook in sommige andere takken van het bedrijf is het kader nooit helemaal ingevuld, ofwel omdat de nodige mensen niet werden gevonden of omdat het niet nodig bleek.

Door de verzelfstandiging komt nu vast te staan dat het oude kader van Internationale Carrierdiensten niet zal worden volgemaakt. Bovendien verdwijnen er effectief 32 arbeidsplaatsen. Die worden nu bezet door statutair en contractueel personeel. De statutairen blijven binnen het bedrijf en komen in aanmerking voor reaffectatie. Bij de contractuelen is er veel tijdelijk personeel. Hun contract wordt niet verlengd.

De reorganisatie, waarover De Standaard berichtte, moet helpen om de kosten van de divisie terug te dringen. Internationale Carrierdiensten boekte over de eerste jaarhelft een bedrijfsverlies van 22 miljoen euro op een omzet van 296 miljoen (- 7 procent).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud