Aandeel Antonov duikt omlaag na verlies in rechtszaak tegen Toyota

Op Euronext Amsterdam wordt het aandeel Antonov vrijdag fors afgestraft. De ontwikkelaar van transmissiesystemen maakte voorbeurs bekend de rechtszaak tegen Toyota inzake een patent te hebben verloren en te twijfelen over de voortzetting van een patentzaak in Japan.

(tijd) Antonov zakt omstreeks 10u40 uur met 14,93 procent lager op 0,57 euro. In het aandeel gaan dan bijna 800.000 stukken om, tegen een tiendaags gemiddelde van ruim 150.000 stukken.

Bij de Duitse rechtszaak ging het om een patent dat in 2009 verloopt. Het patent betreft het gebruik van een systeem dat de aandrijving door een benzinemotor en een elektrische motor afstemt op de vermogensbehoefte van het voertuig en de vermogensafgifte van de generator.

'Het staat ons nu open om nog in beroep te gaan. Daar hebben we nog enkele maanden voor', aldus Antonov-commissaris Jos Haag telefonisch tegenover Betten Beursmedia News. Hoewel het verlies van de rechtszaak in München volgens Haag 'volkomen onverwacht' is, heeft het volgens hem geen gevolgen 'op welke ontwikkeling dan ook voor potentiele klanten'.

'In tegenstelling tot de passende voorzieningen die werden getroffen voor de kosten van de procedure, zijn mogelijke opbrengsten als gevolg van een positieve uitkomst buiten beschouwing van de financiele verwachtingen gelaten', zo benadrukt Antonov.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud