Aandeel Artwork Systems fors lager na verlaging prognoses

Het Gentse softwarebedrijf Artwork Systems verlaagt zijn jaarprognoses, vanwege vertraging in de lancering van nieuwe producten, de algemene econmische vertraging en de daaruit voortvloeiende daling van de dollar. Hierdoor daalde de koers zelfs eventjes tot 9,25 euro, maar ook bij een koers van 9,33 euro bevindt het aandeel zich op het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. Het verhandelde volume is met 21.343 stuks nu reeds 4 maal groter dan het gemiddelde dagvolume.

(tijd) Onder meer de zwakke dollar lag in het derde kwartaal aan de basis van de terugval van de winst met een derde. Dat meldt Artwork in een persbericht.

Artwork Systems boekte in het derde kwartaal 2,4 miljoen euro nettowinst, tegen 3,6 miljoen euro een jaar eerder. De verzwakking van de dollar had een negatieve impact van 1,2 miljoen euro op de nettowinst. De omzet viel 5% terug tot 11,2 miljoen euro. 'Positief nieuws komt van de brutomarge die steeg van 82,63% tot 83,96%', aldus de groep.

Het bedrijf kende in de VS een zwak kwartaal door een vertraging in de beschikbaarheid van de nieuwe versie van Odystar. Op wereldvlak waren er vertragingen in de lancering van Enfocus-producten. Het voorbije kwartaal zorgden de Enfocus-producten voor 19% van de omzet, Odystar voor 4%. ArtPro nam 19% voor zijn rekening en Nexus 22%. De resterende 36% van de omzet haalde de groep uit diensten. De bijdrage van de VS tot de omzet viel terug van 41% tot 38%, terwijl Europa steeg van 52% naar 55%.

'Alhoewel deze vertragingen het derde kwartaal beinvloed hebben, geven de sterke fundamenten van onze producten ons een positief vooruitzicht voor het boakjaar 2007', blikt de groep vooruit in het persbericht.

Voor het hele jaar 2006 verwacht Artwork een omzet tussen 47 en 48 miljoen euro en een winst tussen 11 en 11,5 miljoen euro. Eerder stelde Artwork een omzet tussen 48,5 en 50 miljoen euro en een winst tussen 12 en 12,5 miljoen euro in het vooruitzicht.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud