Aandeel Atos Origin tot 20 procent hoger na overnameberichten

Atos Origin, de grootste IT-dienstverlener van Nederland, heeft op Euronext Parijs donderdag tot 20,8 procent hoger genoteerd na berichten in de Britse pers dat Blackstone gesprekken voert om het Franse IT-concern over te nemen.

(tijd) Rond 10.40 uur klimt Atos Origin 15,34 procent hoger op 44,21 euro. Eerder werd op 46,30 euro een winst van 20,8 procent bereikt en noteerde het aandeel op het hoogste niveau sinds juli. De omzet ligt met 2,8 miljoen stukken ruim boven het 10-daags gemiddelde van 950.000.

Volgens de Londense krant City A.M. is Blackstone ongeveer vier weken geleden begonnen met gesprekken om Atos Origin over te nemen. De krant stelt dat de investeerder tussen 3,4 miljard euro en 3,6 miljard euro ofwel 51-54 euro zou willen betalen. Atos Origin heeft momenteel een beurswaarde van bijna 3 miljard euro.

Analist James Clark van Credit Suisse heeft naar aanleiding van het bericht het advies voor het aandeel verhoogd van underperform naar neutral. Hij stelt dat private equity-fondsen in de afgelopen vijf jaar niet echt actief zijn geweest in de IT-sector.

'Als deze suggesties bewaarheid worden, zou de terugkeer van de belangstelling van private equity naar verwachting ondersteunend zijn voor de sector als geheel', aldus de analist.

Andere IT-dienstverleners noteren overwegend hoger. In Amsterdam noteert Getronics 2,0 procent hoger, terwijl Ordina onveranderd noteert. In Parijs wint Cap Gemini 1,5 procent.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud