Advertentie

Aandeel Dexia maakt sprong van ruim 6 procent

(tijd-nieuwslijn) - Het aandeel Dexia eindigde vrijdag 6,13 procent hoger op 16,98 euro. Donderdag steeg het aandeel na de berichten over een mogelijke fusie met het Italiaanse Sanpaolo reeds IMI 2,6 procent. Het gerucht doet de ronde dat Societé Générale opnieuw in het spel is.

Uit alle hoeken komen negatieve reacties op de gesprekken tussen beide partijen. Zowel analisten als de aandeelhouders van Dexia en Sanpaolo IMI spreken van een gebrek aan waardecreatie en beperkte synergiemogelijkheden. Toch gaat het aandeel-Dexia de lucht in, terwijl SanPaolo 1,7% daalt tot 10,36 euro.

Volgens reacties van handelaren en analisten, wordt gespeculeerd over de start van een biedstrijd, waarin ook Société Générale (SG) zich zou kunnen mengen. Het is niet de eerste keer dat deze naam valt in verband met Dexia. 'De combinatie Dexia/Societe Generale zou alleszins meer steek houden', zo luidt het onder analisten. Er is reeds een link tussen beide via Credit du Nord en zowel geografisch als operationeel biedt dergelijke combinatie tal van synergieen.

'Zowel BNP als SG hebben de laatste tijd nochtans dikwijls laten weten dat ze niet in Dexia geïnteresseerd zijn. Nu beginnen ze misschien toch te twijfelen', zegt een handelaar.

Een andere speculatieve factor is dat de combinatie van Dexia en Sanpaolo IMI en de daaruit volgende aandelenswap positief kan uitdraaien voor de Belgisch-Franse groep.

Een andere handelaar ziet de koersstijging in een ruimere context. Hij wijst erop dat dit geen alleenstaand geval is. 'Elk nieuws over samenwerkingen, overnames of wat dan ook ... wordt de laatste weken positief onthaald op de beurs. Iedereen is als de dood om de eindejaarsrally te missen'.

22354855

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud