Aandeel IBA schiet omhoog na bekendmaking halfjaarresultaten

De koers van cyclotronproducent noteert rond 10u50 8,2 procent hoger op13,4 euro. In de vroege handel was de winst op een bepaald moment zelfs 9,4 procent. Het verhandelde volume is met 209.137 ongeveer tien keer hoger dan gemiddeld.

(tijd) IBA publiceerde donderdag nabeurs zijn halfjaarresultaten. Het farmabedrijf kon tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst boeken van 26,2 miljoen euro. Dat is bijna vier keer meer dan een jaar terug. Het winstcijfer wordt wel sterk beinvloed door een winst van 22,8 miljoen euro aan eenmalige resultaten.

De nettowinst kenden een positieve impact van 12 miljoen euro door de herwaardering van de Cis Bio FDG-activiteiten van Schering. IBA kocht deze afdeling begin dit jaar voor een symbolische euro. Ook de verkoop van Scanditronix Magnet had een positief gevolg. Daarnaast profiteerde IBA van een belastingsvoordeel van 10,8 miljoen euro. Het bedrijf uit Louvain-La-Neuve kon de opgestapelde verliezen uit het verleden activeren. IBA bedrijf stopt zijn verlieslatende activiteiten op het vlak van brachytherapie.

IBA behoudt zijn jaarvooruitzichten. Het farmabedrijf mikt op een omzet die 10 tot 15 procent hoger ligt dan vorig jaar en een winsttoename van 85 tot 100 procent. Die doelstellingen werden in de eerste zes maanden vlot gehaald.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud