Advertentie

Aandeel Innogenetics bereikt hoogste koers in acht maanden

(tijd -nieuwslijn) - Op Euronext Brussel steeg het aandeel Innogenetics dinsdag met 7,7 procent tot 11,68 euro. Het volume bedroeg bijna 154.000 aandelen. Het is van begin juni 2005 geleden dat de koers nog zo hoog stond.

Begin juni 2005 donderde het aandeel op 1 dag 27 procent lager omdat het biofarmabedrijf de lopende tweede fase IIb studie voor het therapeutisch vaccin voor Hepatitis C, diende te verlengen met minstens 15 maanden. Innogenetics liet maandag nabeurs weten dat twee onafhankelijke studies aantonen dat de laboratoriumtesten om de ziekte van Alzheimer op te sporen, goed werken. De twee labtesten van Innogenetics kunnen Alzheimer aantonen lang voor de klinische symptomen verschijnen. 'De studies tonen aan dat Innogenetics de wereldleider is geworden voor neurodegeneratieve labtesten. De resultaten zijn belangrijk voor farmabedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen tegen Alzheimer', aldus Frank Morich, de gedelegeerd bestuurder van Innogenetics, in de mededeling.

'Het is een erkenning voor de Alzheimerdiagnostica van het bedrijf', zegt Christophe Van Vaeck, analist bij KBC Securities. 'Maar dat betekent nog niet dat er een grote markt bestaat voor die producten. Er is nog geen goede behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Pas als die er komt, kan ook test van Innogenetics om de ziekte op te sporen een grote doorbraak kennen', zegt de analist dinsdag in De Tijd. 'Deze testen verhogen de kans dat de testen van Innogenetics de gouden standaard zullen worden', voegt hij er vandaag in een rapport aan toe.

De laboratoriumtesten voor diagnose van de ziekte van Alzheimer waren het voorbije jaar goed voor een omzet van EUR 1,8 miljoen of ongeveer 5 procent van de totale omzet. Dit jaar verwacht het bedrijf voor deze test een omzet van 2,5 miljoen euro.

De ziekte van Alzheimer is een neurodegeneratieve ziekte die voorkomt bij meer dan de helft van dementiepatiënten.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud