Advertentie

Aandeel Real Software verliest 10 procent

(tijdnet) - Het geruzie tussen de raad van bestuur van Real Software en de meerderheidsaandeelhouders had vrijdag een nefaste invloed op de koers van het aandeel. Naar alle waarschijnlijkheid komt het technologiebedrijf voor 76 % in handen van de vijf schuldeisende banken. Dat is niet naar de zin van de aandeelhoudersgroep rond stichter Rudy Hageman, die momenteel nog 52 % controleren.

foto belga: Theo Dilissen, de gedelegeerd bestuurder van Real Software.

Rond het beursslot noteerde het Real Software-aandeel op Euronext Brussel 9,8 lager op 1,10 euro.

Banken en directie van Real Software staan dichtbij een akkoord. Het schuldeisende bankenconsortium bij Real Software ziet af van de plannen om een schuld van EUR 35 miljoen om te zetten in een converteerbare obligatielening, maar kiest voor een onmiddellijke intrede in het kapitaal ten belope van hetzelfde bedrag. De vijf banken krijgen naar alle waarschijnlijkheid 76 procent in handen van het technologiebedrijf. De bestaande meerderheidsaandeelhouders zien het belang verwateren van 52 tot 12 procent.

De omzetting van EUR 35 miljoen schulden gebeurt door de uitgifte van ongeveer 103 miljoen nieuwe aandelen aan EUR 0,3398 per aandeel. Het totaal aantal aandelen stijgt van 30.443.903 tot 133.443.903. Dit betekent voor de bestaande aandeelhouders een verwatering tot 24%. De bestaande meerderheidsaandeelhouders rond de opzij geschoven oprichter Rudy Hageman houden nog maar 12 procent over van hun belang van 52 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud