Aandeel TomTom onderuit na omzetwaarschuwing

TomTom, producent van de gelijknamige navigatiesystemen, heeft op Euronext Amsterdam maandag tot 12,3% lager genoteerd nadat het bedrijf waarschuwde voor een lager dan verwachte omzet in het tweede kwartaal als gevolg van een tekort aan onderdelen. Het is de grootste koersdaling sinds 27 oktober 2005.

(tijd) Het bedrijf waarschuwde vrijdag dat als gevolg van een tekort aan een onderdeel de omzet over het tweede kwartaal van 2006 uitkomt op 275 miljoen euro, waar het bedrijf eerder uitging van 325 miljoen euro omzet.

Analisten reageerden verbaasd op de omzetwaarschuwing. 'We hebben veel zaken gehoord over de problemen met de nieuwe GO range in het kwartaal, maar we hadden geen tekort aan componenten gezien of gehoord', zo stelt analist Gary Rollo van Morgan Stanley.

Kempen en Cheuvreux hebben hun koersdoelen voor het aandeel verlaagd naar respectievelijk EUR 36 en EUR 35. Het merendeel van de analisten hebben hun taxaties voor geheel 2006 gehandhaafd.

Om 10.20 uur verliest het aandeel 2,57 op 28,90 euro een verlies van 8,2%. Eerder in de sessie werd op 27,60 euro het laagste niveau van de dag bereikt en bedroeg het verlies 12,3%. De omzet ligt met 1,3 miljoen boven het 10-daags gemiddelde van 1,0 miljoen.

TomTom heeft op basis van de huidige koers een marktwaarde van 3,2 miljard euro. Tot dusver dit jaar is het aandeel 0,2% gedaald.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud