Aandeelhouders Arcelor willen toplui niet herverkiezen

(tijd-nieuwslijn) - Twee corporate governance-groepen vragen de Luxemburgse staalgroep Arcelor de topdirecteurs niet te herverkiezen op de volgende aandeelhoudersvergadering. Dat meldt The Wall Street Journal. Een Arcelor-woordvoerder wou volgens de krant geen commentaar geven op het bericht.

Verscheidene minderheidsaandeelhouders zijn ontevreden over acties die Arcelor heeft genomen om het overnamebod van 21 miljard euro van Mittal Steel af te weren. Het gaat meer bepaald over de transfer van de eenheid Dofasco naar een stichting die speciaal daarvoor werd opgericht. Arcelor wil op die manier verhinderen dat Mittal Steel Dofasco zou verkopen om de overname van de Luxemburgse groep te helpen financieren. Menig aandeelhouder van Arcelor neemt het echter niet dat hij niet kon beslissen over de hele constructie.

Het Amerikaanse Institutional Shareholder Services, een corporate governance-adviseur, heeft zijn klanten aangeraden de herbenoeming van Arcelor-voorzitter Joseph Kinsch en vice-voorzitter Jose Ramon Alvarez Rendueles te verhinderen, aldus The Wall Street Journal.

Voorts heeft een Franse organisatie voor de rechten van de minderheidsaandeelhouders de intentie om tegen de herverkiezing van 16 van de 18 bestuursleden te stemmen. Kinsch en Rendueles behoren tot die 16.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud