Aandelenuitgifte Propharex fors overschreven

(tijd-nieuwslijn) - De inschrijvingen op de aandelenuitgifte van Propharex worden gehonoreerd pro rata van 40% van de gevraagde hoeveelheid. Euronext Brussel heeft immers aankooporders ontvangen voor 126.301 aandelen-Propharex, terwijl er slechts 50.000 beschikbaar waren. Dat meldt Propharex op zijn website.

Het aanbod tegen een vaste prijs van 4 euro per aandeel is een onderdeel van een kapitaalverhoging met 20%, een operatie waarmee Propharex naar de beurs trekt, in casu naar het nieuwe segment Vrije Markt. De kapitaalverhoging was opgesplitst in een plaatsing van 200.000 aandelen, die eerder vervroegd en succesvol werd afgesloten, en een aanbod tegen vaste prijs, waarvoor 50.000 aandelen ter beschikking waren en dat op 9 november werd afgesloten.

De 1.250.000 bestaande aandelen van Propharex zullen vanaf 16 november noteren op de Vrije Markt van Euronext Brussel. Voor de bepaling van de eerste koers geldt de prijs van het aanbod tegen vaste prijs, te weten 4 euro, als referentie. De toegestane afwijking mag maximum 20% bedragen. Kan binnen deze marge geen koers worden bepaald, wordt dezelfde dag een nieuwe poging van notering ondernomen op basis van een nieuwe referentiekoers, bepaald op het niveau van de eerste maximale afwijking. Bij deze tweede poging mag de afwijking hoogstens 10% bedragen. Kan nog steeds geen koers genoteerd worden, dan wordt de volgende dag dezelfde procedure herhaald. Eens een eerste koers is gevormd, gebeurt de notering op basis van de gewone afwijkingsmarges.

Propharex maakt microfabrieken voor de Derde Wereld voor de aanmaak van generische geneesmiddelen. De afdeling ABC Chemicals verkoopt grondstoffen voor magistrale apothekersbereidingen voor de Belgische markt. Propharex heeft plannen om in Courcelles een productie-eenheid voor generische geneesmiddelen te bouwen, waarvan de activiteit eind 2005, begin 2006 van start zou moeten gaan. Het bedrijf heeft ook een belang in Magic, een Oekraiense producent van generische geneesmiddelen. Propharex telt 25 werknemers en is gevestigd in Woutersbrakel. In 2003 realiseerde Propharex een winst van 6.320 euro op een omzet van 2,217 miljoen euro. De totale schulden beliepen 2,3 miljoen euro. Directeur van Propharex is Jean-Francois Capart.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud