Aantal bestuurders Deceuninck stijgt tot acht

Bij de producent van pvc-profielen Deceuninck heeft een buitengewone algemene vergadering (BAV) dinsdagmorgen ingestemd met de benoeming van twee bijkomende niet-onafhankelijke bestuurders.

(tijd) Het gaat om Francois Gillet en Sophie Malarme, die beiden de holding Sofina vertegenwoordigen. Het aantal bestuurders bij Deceuninck stijgt hiermee tot acht. De BAV keurde ook de overige agendapunten goed, zo vernam Tijd-Nieuwslijn van woordvoerder Ludo Debever.

Sofina stapte eind juni in het kapitaal van Deceuninck. De holding nam daarbij van de familie Deceuninck een blok over dat 17,5 procent van het kapitaal vertegenwoordigde. Het belang van de stichtende familie viel terug tot 23,5 procent. Sofina krijgt nu dus, als nieuwe referentieaandeelhouder, twee bestuurderszitjes bij de West-Vlaamse groep.

De raad van bestuur van Deceuninck telt voortaan 8 leden. Voor rekening van de referentieaandeelhouders zetelen Arnold en Willy Deceuninck, Francois Gillet en Sophie Malarme, Clement de Meersman heeft zitting als gedelegeerd bestuurder en dan zijn er 3 onafhankelijke bestuurders: Herwig Bamelis, Gerhard Rooze en Pierre-Alain De Smedt.

Op de BAV stemden de aandeelhouders ook in met het verlengen van de machtiging van de raad van bestuur om eigen aandelen in te kopen of te verkopen, mocht dit noodzakelijk zijn om een 'dreigend ernstig nadeel voor de vennootschap' te vermijden. Voorts werd een optieplan goedgekeurd dat de uitgifte van jaarlijks maximum 75.000 opties op bestaande aandelen behelst.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud