Aantal bezoekers Kinepolis stijgt met 11 procent

De bioscoopgroep Kinepolis telde in de periode tussen 1 januari en 15 mei 2006 11 procent meer bezoekers dan in de overeenkomstige periode van 2005. Dat raakte zopas bekend op de algemene vergadering van Kinepolis.

(tijd) In België steeg het bezoekersaantal met 4 procent, in Frankrijk was er een forse stijging met 29 procent. In Spanje telde Kinepolis 3 procent meer bezoekers en in Polen en Zwitserland 18 procent meer.

De verfilming van de Da Vinci Code lijkt intussen op een succes af te stevenen, ondanks de negatieve kritieken in de media. Na 2 dagen werden in Belgie en Frankrijk reeds 50.000 kijkers geteld.

Tijdens de algemene vergadering deelde gedelegeerd bestuurder Florent Gijbels mee dat de bioscoopgroepvan plan is haar complex in Zwitserland op termijn van de hand te doen. Maar vooraleer dat gebeurt, wil Kinepolis er eerst nog waarde creeren. Dat zou onder meer gebeuren door het aantrekken van retailzaken of een bowling, zei .

Het Zwitserse cinemacomplex ligt in Schaffhausen en telt 8 zalen met een totale capaciteit van 1.540 plaatsen. Het is het enige complex van Kinepolis in Zwitserland.

Op de algemene vergadering bevestigde Kinepolis zijn vooruitzichten voor 2006. Die zijn vrij vaag: het bedrijf wil een beduidende groei van zijn bezoekersaantal realiseren en nettowinst boeken.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud