ABN Amro krijgt toestemming overname 20% Antonveneta

(tijd-nieuwslijn) - Bronnen rond ABN AMRO bevestigen dat de Italiaanse Centrale Bank toestemming heeft gegeven voor overname van 20% van de uitstaande aandelen van de Italiaanse Banca Antonveneta door ABN AMRO. Eerder berichtte de Italiaanse krant Il Sole al over de toestemming. De centrale bankiers zouden volgens Il Sole nog geen toestemming hebben gegeven voor uitbreiding van het belang tot 33%.

ABN AMRO bevestigde eerder dat het maandag zijn belang in Banca Antonveneta heeft verhoogd van 12,676% naar 13,434%. De aandelen werden volgens een zegsman van één partij gekocht, tegen 25 euro per stuk.

Banca Popolare di Lodi heeft ondertussen zijn belang in Banca Antonveneta vergroot van 16,143% tot 23,282%, zo staat op de website van de Italiaanse beursautoriteit Consob. Maandag werd bekend dat de familie Benetton haar belang van 5,01% heeft verkocht aan Banca Popolare di Lodi. De 14.452.650 aandelen werden voor 26,20 euro per stuk van de hand gedaan.

Een woordvoerder van ABN AMRO kon het bericht over de toestemming om het belang in Banca Antonveneta tot 20% uit te breiden niet bevestigen, maar stelde wel dat ABN AMRO later op de dag met een statement naar buiten komt.

Eind maart meldde ABN AMRO 25 euro per aandeel plus dividend te willen bieden voor de aandelen Banca Antonveneta die de Nederlandse bank nog niet in bezit heeft. Antonveneta kondigde afgelopen vrijdag aan het ABN AMRO-bod te steunen.

ABN AMRO kan op dit moment alleen bijkopen als de koers van Antonveneta lager is dan 25,45 euro. Dit bedrag bestaat uit de hoogte van het bod ( 25 euro) en het nog uit te keren dividend. Mocht ABN AMRO toch meer willen betalen, dan zal de bank alle aandeelhouders dit bedrag moeten bieden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud