Advertentie

ABN AMRO rondt verkoop LeasePlan af

(tijd-nieuwslijn) - ABN AMRO heeft de verkoop van LeasePlan Corporation aan een door Volkswagen Group geleid consortium van investeerders afgerond. Dit heeft de Nederlandse bank donderdag bekendgemaakt. Het akkoord over de verkoop van LeasePlan Corporation was reeds op 21 april 2004 bekendgemaakt. Het consortium heeft 2 miljard euro voor de aankoop betaald, terwijl LeasePlan Corporation een buitengewoon dividend van 130 miljoen euro heeft uitgekeerd.

De door ABN AMRO gerealiseerde verkoopwinst bedraagt ongeveer 950 miljoeneuro (inclusief 90 miljoen teruggeboekte goodwill die rechtstreeks ten gunste van het eigen vermogen is gebracht). Deze winst wordt niet toegevoegd aan de basis voor het dividend dat over 2004 zal worden uitgekeerd. Zoals reeds eerder aangegeven zal ABN AMRO de opbrengst uit de verkoop van LeasePlan Corporation gebruiken om de aandelen terug te kopen die worden uitgegeven bij keuze voor uitkering van het interimdividend voor boekjaar 2004 in aandelen.

ABN AMRO heeft bovendien het voornemen om ook de aandelen uit het slotstockdividend voor boekjaar 2004 terug te kopen, conform het nieuwe dividendbeleid zoals aangegeven in het persbericht over de halfjaarcijfers. Na afronding van de transactie houdt Volkswagen Group thans 50 procent van de aandelen in LeasePlan Corporation. Twee mede-investeerders, Mubadala Development Company uit Abu Dhabi en Olayan Group, gevestigd in Saudi Arabie, hebben elk een belang van 25 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud