ABN AMRO verlaagt opnieuw verwachting

(tijd-nieuwslijn) - De Nederlandse bank ABN AMRO heeft over het derde kwartaal van 2004 een nettowinst behaald van 1.051 miljoen euro, tegen 832 miljoen over het derde kwartaal van 2003. De bank verlaagt voor de tweede keer dit jaar de verwachting voor het bedrijfsresultaat in 2004.

De winst per aandeel kwam uit op 62 eurocent, tegen 51 in het derde kwartaal van 2003. De nettowinst is inclusief een boekwinst van 213 miljoen euro op de verkoop van het belang in Bank of Asia. Exclusief deze boekwinst bedroeg de nettowinst 838 miljoen. Analisten gingen uit van een nettowinst van 825 miljoen.

ABN AMRO verlaagde opnieuw de verwachting voor het bedrijfsresultaat in 2004. De bank voorziet nu een lager bedrijfsresultaat in 2004 ten opzichte van 2003. Eerder werd uitgegaan van een ongeveer gelijk bedrijfsresultaat ten opzichte van 2003.

Volgens bestuursvoorzitter Rijkman Groenink was het bedrijfsresultaat bevredigend in het derde kwartaal van 2004. 'De betere prestaties van de Business Unit Nederland en de Strategische Business Unit Wholesale Clients bood gedeeltelijke compensatie voor het teleurstellende resultaat van de Business Unit Noord-Amerika, die te lijden had onder de aanzienlijke verslechtering van de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Hoewel de teruggang al in de halfjaarcijfers was voorzien, viel de daling van de hypotheekbaten door de verkrapping van de marges op nieuwe hypotheekproductie forser uit dan verwacht', aldus Groenink in een persbericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud