ABN AMRO zoekt koper voor Aliplast

De zakenbankafedeling van ABN AMRO is gemandateerd om een koper te zoeken voor de Lokerse producent van aluminiumsystemen Aliplast. Volgens onze informatie zit het dossier nog in een pril stadium en wordt het verkoopproces pas in september formeel op gang getrokken.

(tijd) Aliplast en zijn hoofdaandeelhouder Electra Partners zouden ook een beursgang van het bedrijf overwogen hebben, maar die optie zou niet weerhouden zijn. De verkoopprijs van Aliplast kan oplopen tot enkele honderden miljoenen euro's.

Electra Partners

Aliplast zit voor 72 procent in de handen van de Britse durfkapitalist Electra Partners. Die betaalde drie jaar geleden 205 miljoen euro voor de instap in de Lokerse groep. De directe aanleiding voor die transactie lag in het feit dat twee aandeelhouders - de durfkapitalist ABN AMRO Capital (8,5%) en de verzekeraar Mercator (11,08%) - hun minderheidsbelang wilden verkopen. De overname van Aliplast geldt - naast de transacties rond Ontex, Balta en Massive - als een van de grootste buy-outs (met schulden gefinancierde overnames) uit de geschiedenis in België.

Naast de Britse durfkapitaalgroep zitten ook nog oprichter Peter Blijweert (15 procent van de aandelen) en het management (13 procent) in het kapitaal van Aliplast. Gedelegeerd bestuurder Johan Verstrepen heeft ruim de helft van het belang van het management zelf in handen.

Aliplast werd in 1984 opgericht door Peter Blijweert. Hij startte de onderneming toen op met een kapitaal van 6.200 euro. Ondertussen groeide het bedrijf uit tot een internationale groep met een geconsolideerde omzet van 209 miljoen euro (in 2004). Ze telt wereldwijd 1.250 werknemers.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud