ABN wil Antonveneta tot grootste banken Italie maken

ABN AMRO heeft er vertrouwen in het vorig jaar overgenomen middelgrote Banca Antonveneta om te vormen tot een van de grootste banken van Italie. Autonome groei en overnames van kleinere concurrenten moeten hiertoe leiden.

(tijd) Dat zegt de verantwoordelijk ABN-bestuurder voor Europa, Dolf Collee, woensdag in The Financial Times.

Eerst zal ABN AMRO Antonveneta moeten integreren en marktaandeel moeten herwinnen. Gedurende de verhitte overnamestrijd rond de Italiaanse bank stapten veel klanten over naar een andere bank. Volgens Collee daalde het marktaandeel van Antonveneta van 3,5% eind 2004 naar 3,2% tot 3,3%.

Hoewel het marktaandeel nog niet terug is op het niveau van voor de overnameslag, is de integratie van Antonveneta volgens de bestuurder 'on track'. De jaarlijkse kostenbesparingen vanaf 2008 zouden kunnen uitkomen boven de eerder geraamde 160 miljoen euro, zo zegt hij tegenover de krant.

Met eventuele acquisities wil hij echter wachten tot na de afronding van de integratie. In september zal ABN zijn plannen voor de eveneens Italiaanse bank Capitalia bekendmaken, waarin het 7,7% bezit. Het bedrijf kan ervoor kiezen zijn aandelen te verkopen of aandeelhouder te blijven tot 2008.

Een derde optie is het uitbrengen van een overnamebod. Vooral in Italie gaan geruchten over een mogelijke fusie tussen Antonveneta en Capitalia. Collee geeft geen commentaar op deze mogelijkheid, maar zegt dat Antonveneta geen grote transactie nodig heeft om 'een van de grootste spelers in Italie' te worden.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud