Actie van piloten SNBA afgelopen

(belga) - De piloten van de luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines hebben vrijdagochtend actie gevoerd om te protesteren tegen een nieuwe vakantieregeling. Sommige vluchten werden afgelast, anderen vertrokken met vertraging. Maar er zijn geen passagiers gestrand.

De piloten voerden een waarschuwingsactie uit protest tegen het voornemen van de directie om wijzigingen door te voeren in hun vakantieregeling. Volgende week woensdag gaan de vakbonden rond de tafel zitten met de directie.

SNBA-woordvoerder Geert Sciot benadrukt dat het om een onaangekondigde wilde actie ging door een minderheid van de piloten. Het bedrijf betreurt dat de actie heeft plaatsgevonden. Er was immers een afspraak om onder toezicht van een sociaal bemiddelaar vóór eind november tot een vergelijk te komen en voordien dus geen acties te voeren, aldus de woordvoerder.

Het vergelijk tussen directie en bonden moet rekening houden met enerzijds de flexibiliteitseisen eigen aan een luchtvaartmaatschappij en anderzijds het sociale leven van de piloten, aldus Sciot.

Met de actie willen de vakbonden ook andere heikele punten aanklagen. Er zouden te weinig piloten zijn, waardoor in drukke periode sprake is van onderbezetting. Volgens de vakbond is dit alles nefast voor het sociaal leven van de piloten.

De actie begon om 6 uur en duurde tot 11 uur. Het ging om de eerste sociale actie sinds de oprichting van SNBA, na het faillissement van Sabena.

Foto: belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud