Adecco boekt beter dan verwachte kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - De grootse uitzendgroep ter wereld Adecco realiseerde in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van EUR 104 miljoen, tegen EUR 80 miljoen een jaar eerder. Daarmee doet de groep het licht beter dan de analistenverwachtingen.

Voor afschrijving van goodwill steeg de nettowinst van EUR 82 tot 105 miljoen. De operationele winst ging in het derde kwartaal van EUR 137 tot 163 miljoen. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De winstgroei kwam er ondanks een daling van de omzet van EUR 4,39 tot EUR 4,25 miljard. Die daling komt evenwel op rekening van wisselkoerseffecten. In lokale munten nam de omzet met 2% toe.

De winstgroei is vooral te danken aan het verminderen van de kosten. De operationele lasten daalden in het derde kwartaal met 15% of 9% in lokale munten. Bovendien slaagde Adecco erin de schuldenberg met EUR 93 miljoen te verminderen tot EUR 1,1 miljard.

De omzet van Adecco Staffing, de uitzendpoot die instaat voor 90% van de groepsomzet, steeg in Europa met 1%. De groei van de uitzendactiviteiten in Frankrijk, Spanje, Italie en het VK werd geneutraliseerd door een daling van de omzet in Belgie, Nederland, Duitsland en Zwitserland. In de VS nam de omzet met 4% toe.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud