Advertentie

Adecco relativeert problemen met boekhouding

(tijd-nieuwslijn) - De problemen bij de opmaak van de boekhouding van Adecco hebben niets met 'onregelmatigheden' te maken. Dat zegt Felix Weber, de financiële directeur van 's werelds grootste interimgroep, in een interview met de Amerikaanse krant The New York Times.

Adecco maakte maandag bekend dat de publicatie van de jaarcijfers wordt uitgesteld. De beleggers vreesden een nieuw boekhoudschandaal en de koers van Adecco ging pijlsnel omlaag op de Zwitserse beurs. Het aandeel verloor maandag op de beurs ruim 35 procent. Dinsdag herstelt het aandeel met 8 procent tot 57,50 Zwitserse frank.

Volgens Weber moeten de problemen niet als boekhoudkundige onregelmatigheden worden gezien. 'Het betekent niet dat we onregelmatigheden hebben, maar dat het klimaat voor controle niet zo goed is', stelde Weber. 'Het is niet een kwestie van fouten, maar van beoordeling.'

Nog volgens Weber is de publicatie van de jaarcijfers uitgesteld wegens een wijziging in de doorlichtingsmethode en wegens de vastgestelde 'zwakke plekken'. De boeken van buitenlandse vestigingen worden op enkele punten onderzocht, maar van een volledig nieuwe audit is geen sprake.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud