Adecco waarschuwt voor 2009

©Lieven Van Assche

Adecco heeft in het derde kwartaal van 2008 een 27 procent lagere nettowinst geboekt, door aanhoudende zwakke uitzendmarkten in de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast waarschuwt het Zwitserse uitzendconcern dat het de winstdoelstelling voor 2009 niet zal realiseren.

(Dow Jones) - Adecco streefde voor 2009 naar een operationele winstmarge van meer dan 5 procent. In het derde kwartaal kwam deze marge nog uit op 5 procent, maar voor de komende kwartalen is het volgens Adecco onwaarschijnlijk dat een marge van 5 procent of meer gerealiseerd kan worden.

Adecco realiseerde in de afgelopen driemaandsperiode een nettowinst van 168 miljoen euro tegen 230 miljoen euro een jaar eerder. De winst lag daarmee min of meer in lijn met de 165 miljoen euro die analisten hadden voorzien.

De omzet daalde met 6 procent tot 5,1 miljard euro, van 5,4 miljard euro. De daling werd geleid door belangrijke markten in Frankrijk, de VS, het VK en Spanje. Alleen in Duitsland, Zwisterland en in de opkomende markten werd een omzetgroei gerealiseerd, deels veroorzaakt door overnames.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud