Adidas verhoogt winst- en omzetvooruitzichten

(belga) - Adidas, de grootste producent van sportartikels in Europa, doet het bij de integratie van zijn overgenomen Amerikaanse concurrent Reebok beter dan verwacht. 'We boeken een enorme vooruitgang', zegt Adidas-topman Herbert Hainer dinsdag. Samen met de bekendmaking van de goede resultaten heeft Adidas de winst- en omzetprognoses in de hoogte bijgesteld.

Volgens Hainer zal de winst van het concern de komende drie jaar net als de omzet stijgen. Adidas verwacht tegen 2007 een winsttoename van minstens twintig procent.

Adidas kocht Reebok voor ongeveer 3,2 miljard euro. Begin maart verwachtte Hainer nog problemen bij de integratie van beide bedrijven.

Reebok-topman Paul Harrington liet al verstaan dat de toekomstige groei wordt gehaald uit de afdelingen kleding, lopen, en vrouwen.

Daarnaast wil het concern zich ook toeleggen op de markten basketbal en voetbal. Zo zal de Amerikaanse National Basketball Association (NBA) tijdens het seizoen 2006-2007 en de komende elf jaar gekleed gaan in een Adidas-outfit. Tot nu verzorgde Reebok de uitrusting van de NBA.

Volgens Adidas-topman Hainer zal deze wissel de aanwezigheid van Adidas in de Verenigde Staten vergroten. Reebok blijft wel marketingpartner van de NBA en zal in de toekomst ook onder het NBA-logo schoenen produceren.

Nog volgens Hainer wil het concern na de integratie van Reebok vanaf 2009 jaarlijks 175 miljoen euro kosten besparen. Tot nu was steeds sprake van 125 miljoen euro. Dankzij de overname van Reebok wil Adidas vanaf 2009 een jaarlijkse omzet van 500 miljoen euro realiseren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud