Aedifica breidt portefeuille uit tot 177,8 miljoen euro

De portefeuille van Aedifica, de residentiele vastgoedbevak van Bank Degroof, is sinds begin juli gegroeid met 57,7%. De totale investeringswaarde van de vastgoedportefeuille bedraagt nu 177,8 miljoen euro. Dat meldt de bevak in een persbericht.

(tijd) Een buitengewone algemene vergadering van 17 augustus keurde verscheidene acquisities goed voor een totaal bedrag van 65,1 miljoen euro. Begin juli meldde De Tijd reeds dat de bevak zijn portefeuille zou vergroten tot bijna 180 miljoen euro. Nu zijn meer details bekendgeraakt.

De belangrijkste investering van Aedifica betreft de aankoop van 6 rusthuizen in Brussel en Waals-Brabant voor een gezamenlijke investeringswaarde van 48 miljoen euro. Het is de eerste maal dat de bevak zich op deze sector stort. Volgens het persbericht worden de 6 rusthuizen, waarvan een nog in aanbouw, door ervaren uitbaters uitgebaat, aan wie de gebouwen door de bavak ter beschikking zijn gesteld voor langere termijn (vastgoedleasing van 15 jaar en erfpachten van 30 jaar). Alle lasten, alle onderhoudskosten en alle herstellingen, alsook het leegstandsrisico zijn voor de uitbater.

Daarnaast kon Aedifica 12 residentiele gebouwen in Brussel op de kop tikken voor een gezamenlijke investeringswaarde van 17,1 miljoen euro. De gebouwen zijn samen goed voor 72 appartementen en meerdere commerciele en kantoorruimtes.

Aedifica wil volgens de laatste berichten eind september of begin oktober naar de beurs trekken. Tegen dan moet de portefeuille aandikken tot zo'n 200 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud