Aedifica doet overname voor EUR 11,1 mln in Antwerpen

De vastgoedgroep Aedifica verwerft voor 11,1 miljoen euro een gebouw met een totale oppervlakte van 10.267 vierkante meter in Antwerpen. Aedifica verwacht voor het totale gebouwencomplex een bruto-huurrendement van 6,3 procent. De uitvoering van de transactie wordt verwacht tegen 30 juni 2007. Dat meldt de vastgoedgroep in een persbericht.

(tijd) Het gebouw, met een statuut van mede-eigendom, bevindt zich in de Plantin en Moretuslei 107-115. Aedifica financiert de transactie via een inbreng in natura van rechten van naakte en volle eigendom voor 3 miljoen euro. Daarnaast neemt de groep de aandelen van de vennootschappen die het vruchtgebruik op delen van het gebouw hebben, de nv Ring en nv I&V, over via een betaling in contanten.

De prijs voor de aandelen wordt bepaald op basis van het netto-actief van deze vennootschappen op de dag van de overdracht van de aandelen, rekening houdende met de waarde van het onroerend goed in de gebouwen (8,1 miljoen euro).

Aedifica voert op dit moment een 'due diligence'-onderzoek uit naar de gebouwen en de vennootschappen.

Tegen het einde van het huidige boekjaar, dat afloopt op 30 juni, zal de totale waarde van de portefeuille de vooropgestelde kaap van 250 miljoen euro investeringswaarde overschrijven, besluit de groep.

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud