Advertentie
Advertentie

Agfa-Gevaert doet nog overnames voor 350 miljoen

(tijd-nieuwslijn) - De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert hoopt dit jaar nog voor 300 tot 350 miljoen euro aan overnames in de sector van medische informatiesystemen aan te kondigen. Dat zei Agfa-woordvoerster Anne Vleminckx aan het persagentschap Tijd-Nieuwslijn.

Dat bedrag zal deels via schulden gefinancierd worden, maar volgens Vleminckx vormt dat, gezien de gezonde balanspositie van Agfa, geen enkel probleem. Recent nam Agfa nog in Frankrijk voor 39 miljoen euro de leverancier van informatiesystemen voor ziekenhuizen Symphonie On Line over.

Volgens Vleminckx gaat het om meerdere overnames in de medische sector, hoewel ze een plotse overnameopportuniteit in de grafische sector niet uitsluit.

Voor Agfa was 2004 een transitiejaar. De foto-activiteiten gingen de deur uit en het speelde een belangrijke consolidator in de grafische sector door de overname van het Italiaanse Lastra. Ook in de medische sector, in het bijzonder de informatiesystemen voor ziekenhuizen, optreden als een consolidator.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud