Agfa-Gevaert houdt omzet stabiel en verbetert marges

(tijd-nieuwslijn) - De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert kende in het eerste kwartaal van 2002 een stabiele omzet. De groep ziet wel de marges verbeteren dankzij het Horizon-herstructureringsplan dat zijn vruchten begint af te werpen. Afga verwacht voor de tweede jaarhelft een verbetering van het bedrijfsresultaat en denkt 2002 met nettowinst te kunnen afsluiten.

Dat schrijft Agfa in een persbericht dat werd gepubliceerd net voor de start van de jaarvergadering bij Agfa-Gevaert. Gedelegeerd bestuurder Ludo Verhoeven (foto: Belga) herhaalt dat 2001 voor Agfa een "uitgesproken moeilijk jaar" was. Hij merkt op dat de groep in de eerste maanden van 2002 nog geen overtuigend herstel vaststelt. "Enerzijds stabiliseert onze omzet, anderzijds kan voor de resultaten van het eerste kwartaal wel een verbetering van de marges worden verwacht, omwille van de eerste positieve effecten van ons Horizon-plan", staat te lezen in het persbericht.

Agfa verwacht dat het bedrijfsresultaat in de tweede jaarhelft zal verbeteren. De groep moet dit jaar nog EUR 110 miljoen herstructureringskosten boeken voor het Horizon-plan, maar heeft er vertrouwen in 2002 positief af te sluiten.

In 2001 boekte Agfa een nettoverlies van EUR 288 miljoen, het grootste in zijn honderdjarige geschiedenis. De rode cijfers kwamen er doordat Agfa voor EUR 524 miljoen uitzonderlijke kosten boekte, waaronder 80 procent van de kosten voor het grootscheepse herstructureringsplan Horizon.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud