Agfa krijgt boete 2,7 miljoen dollar

(tijd-nieuwslijn) - De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is op 5 oktober door een rechtbank in de Amerikaanse staat Massachusetts veroordeeld tot het betalen van een som van 2,724 miljoen dollar aan zijn concurrent Creo. Agfa beraamt zich volgens woordvoerster Anne Vleminckx nu of het in beroep gaat gaan.

De som die Agfa aan Creo moet betalen, volgt op een eerdere uitspraak van dezelfde rechtbank, waarbij zes patenten van Agfa voor computer-to-plate (CTP)-technologie werden vernietigd. De rechter had op 26 augustus 2004 beslist dat de patenten van Agfa ongeldig waren omdat Agfa niet alle informatie vrijgaf aan het United States Patent and Trademark Office, wat door de rechter beschouwd werd als oneerlijk gedrag.

Op 5 oktober veroordeelde de rechter dat Agfa de gerechtskosten van 2,72 miljoen dollar moet betalen. Creo vroeg aanvankelijk een bedrag van 4,14 miljoen, maar dat werd door de rechter verminderd tot 2,72 miljoen. Agfa had oorspronkelijk gezegd slechts 0,76 miljoen te willen betalen.

Agfa beraadt zich nu of het in beroep gaat gaan. Volgens Vleminckx zijn die patenten wel terecht. "Dat soort zaken zijn wel heel technisch, maar die patenten zijn terecht aan ons toegekend".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud