Agfa tekent intentieverklaring met Medicsight

(tijd-nieuwslijn) - Agfa-Gevaert heeft een intentieverklaring getekend met Medicsight voor de integratie en verspreiding van zijn Computer Assisted Reading (CAR) software. Dat deelde de beeldvormingsgroep woensdag mee in een persbericht.

Medicsight is een Britse ontwikkelaar van medische beeldanalysesoftware. Medicsights Colon CAR, Lung CAR en Heart Screen software worden geïntegreerd in Agfa's producten voor radiologie en klinische specialiseringen.

Agfa krijgt beperkte exclusiviteit om dergelijke geïntegreerde oplossingen te verspreiden. Zowel de onderzoeksafdelingen van Agfa als die van Medicsight zullen nauw samenwerken aan de ontwikkeling van volledig geïintegreerde oplossingen die radiologen helpen bij het opsporen en de nauwkeurige meting van darmpoliepen, longlaesie en aderverkalking van de kransslagader.

Volgens de intentieverklaring worden de onderhandelingen in januari 2005 afgesloten met het ondertekenen van een overeenkomst. Medicsight heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft meer dan 60 mensen in dienst en beschikt over kantoren in het VK, de VS en China.

22372892

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud