Ahold draagt controlerend belang in Disco over aan Cencosud

(tijd-nieuwslijn) - De Nederlandse supermarktketen Ahold heeft de verkoop van haar 99,94% controlerend belang in Disco aan de Chileense retailonderneming Cencosud gedeeltelijk afgerond door de eigendomsoverdracht van circa 85% van de uitstaande aandelen in Disco. Dat schrijft Ahold maandagavond in een persbericht.

De resterende circa 15% van de aandelen in Disco zal zo spoedig mogelijk als juridisch is toegestaan, worden overgedragen. Deze aandelen zijn op dit moment onderworpen aan bepaalde rechterlijke beslissingen in Uruguay die in Argentinië ten uitvoer zijn gelegd, waardoor de overdracht ervan mogelijk verboden is, aldus Ahold.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring door de Argentijnse mededingingsautoriteiten. Het goedkeuringsproces heeft buiten de invloed van Ahold en Cencosud vertragingen ondervonden als gevolg van een uitspraak van een lokale rechter, waardoor het voor de mededingingsautoriteiten niet mogelijk was om het vereiste onderzoek naar de transactie voort te zetten. Zowel de Argentijnse regering als Ahold en Cencosud hebben beroep aangetekend tegen deze uitspraak.

Ahold en Cencosud hebben de transactie al wel afgerond op basis van een totale waarde, exclusief eventuele verplichtingen, van 315 miljoen dollar voor het volledige belang van Ahold in Disco.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud