Ahold en Canica akkoord over overname ICA

(tijd-nieuwslijn) - Ahold en Canica hebben overeenstemming bereikt over de overname van het 20%-belang van Canica in de Zweedse joint venture ICA. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt in een persbericht. Ahold betaalt Canica ongeveer 811 miljoen euro.

 Ahold en ICA Forbundet kwamen eerder dit jaar al overeen dat ICA Forbundent direct de helft van het belang van Canica van Ahold zal overnemen. Omdat Ahold van ICA Forbundet minder ontvangt dan het aan Canica betaalt, zal in het derde kwartaal een last van 87 miljoen euro volgens Dutch GAAP worden genomen.

Het totale netto-effect van de aandelentransacties en de ontvangst van het buitengewone dividend op de liquiditeit van Ahold zal 129 miljoen euro negatief zijn. 'Wij zijn zeer verheugd over de aankondiging van vandaag. De overeenkomst met Canica betekent een belangrijke stap in de 'Road to Recovery' van Ahold en sluit opnieuw een kwestie af die onzekerheid onder de stakeholders veroorzaakte,' aldus Chief Executive Officer (CEO) Anders Moberg in het persbericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud