Ahold lijdt 1,2 miljard euro nettoverlies

(tijd-nieuwslijn/belga) - Het Nederlandse kleinhandelsconcern Ahold heeft over 2002 een nettoverlies geleden van 1,208 miljard euro. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. De publicatie van de jaarcijfers liep grote vertraging op door een boekhoudschandaal.

De top van Ahold samen op de foto (epa): de gedelegeerd bestuurder Anders Moberg (midden) met links van hem de financiële topman Hunna Ryopponen en rechts D.G. Eustace, lid van de raad van bestuur.

Het nettoverlies per aandeel na preferent dividend was EUR 1,34. De omzet van Ahold kwam vorig jaar uit op EUR 62,683 miljard. Het operationele resultaat voor impairment en amortisatie van goodwill en een buitengewone last voor Argentinië bedroeg in 2002 EUR 2.145 miljoen. De netto kasstroom uit operationele activiteiten kwam uit op EUR 2.486 miljoen.

Het forse verlies is grotendeels te wijten aan een additionele goodwill-afboeking van EUR 3,2 miljard. Hiervan heeft EUR 2,7 miljard betrekking op US Foodservice. Die Amerikaanse dochter fraudeerde afgelopen twee jaar voor zowat EUR 880 miljoen. Nadat de fraude in februari van dit jaar aan het licht was gekomen, moest Ahold zijn rekeningen van de voorbije jaren herzien.

Ahold overhandigde woensdag de geauditeerde jaarrekeningen over de laatste drie boekjaren aan de schuldeisers. Het Nederlandse concern, dat verscheidene keren uitstel vroeg voor de publicatie van de cijfers, haalt daarmee de deadline van het bankenconsortium voor het openen van een kredietlijn van EUR 2,65 miljard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud