Ahold rondt ICA-transactie af

(tijd-nieuwslijn) - Ahold heeft de eind oktober aangekondigde ICA-transactie afgerond, zo meldt het supermarktconcern vrijdag in een persbericht. Ahold heeft de koop van het 20%-belang van Canica in de Scandinavische joint venture ICA afgerond. Tegelijkertijd is ook de verkoop van de helft van dit belang aan partner ICA Forbundet afgewikkeld.

ICA heeft daarnaast een bijzonder dividend uitgekeerd van 606 miljoen euro aan ICA Forbundet en Ahold, naar rato van hun uiteindelijke belang in ICA van respectievelijk 60 en 40 procent. Daarmee komt de uitkering voor Ahold op 363,6 miljoen.

Ahold meldde eind oktober al dat het circa 811 miljoen betaalt voor het belang van Canica in ICA. Dat was het gevolg van een jaren geleden afgesloten call-optie, waardoor Ahold gedwongen kon worden het belang van de partners over te nemen. Na deze transactie bestaat er geen koopplicht meer voor Ahold.

Het supermarktconcern verkoopt de helft van het van Canica gekochte belang door aan ICA Forbundet voor circa 318 miljoen. Omdat Ahold van ICA Forbundet minder ontvangt dan het aan Canica betaalt, zal in het derde kwartaal een last van 87 miljoen volgens Dutch GAAP worden genomen. Het totale netto-effect van de aandelentransacties en de ontvangst van het buitengewone dividend op de liquiditeit van Ahold zal 129 miljoen negatief zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud