Ahold verkoopt Thaise activiteiten aan Central Group

(tijd-nieuwslijn) - Ahold heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn aandeel in CRC.Ahold in Thailand aan haar partner, de Central Group. Dat heeft het supermarktconcern woensdag bekendgemaakt. De verkoop van de Thaise activiteiten vindt onmiddellijk plaats en betekent het definitieve vertrek uit de regio Azië. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

CRC.Ahold exploiteert 47 winkels en heeft daarnaast een groothandel die ongeveer 300 gemakswinkels in Thailand belevert. De niet door accountants gecontroleerde omzet in 2003 bedroeg ongeveer 312 miljoen euro. Het concern heeft circa 6.000 medewerkers in Thailand. De Central Group is een van de grootste particuliere ondernemingen in Thailand en actief op het gebied van detailhandel, hotels, vastgoed, groothandel, productie en franchising in de voedingsmiddelensector.

De verkoop van de Aziatische activiteiten is volgens Ahold onderdeel van de strategie om de portefeuille te optimaliseren en de financieëe positie te versterken door de schulden te reduceren. In 2003 voltooide Ahold reeds de verkoop van haar Indonesische en Maleisische activiteiten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud