Air Berlin neemt verlieslatend LTU over

De tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, Air Berlin, heeft dinsdag bekendgemaakt dat ze de Duitse verlieslatende chartermaatschappij LTU gaat overnemen voor een bedrag van 140 miljoen euro. De overname kadert in de uitbreidingspolitiek die Air Berlin intussen al een jaar voert.

Air Berlin, de derde grootste 'low cost'-maatschappij naast het Ierse Ryanair en het Britse EasyJet, zal ook de nettoschulden van LTU overnemen. Die schulden schommelen tussen de 190 en 200 miljoen euro, zo luidt het dinsdag in een mededeling. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Duitse bevoegde autoriteiten.

'Door de overname van LTU zullen we meer beantwoorden aan de wensen van ons cliënteel dat ons al jaren vraagt om ook langeafstandsvluchten aan te bieden', verduidelijkt Joachim Hunold, voorzitter van de directieraad van Air Berlin. LTU, een ex-filiaal van de Swissair Group, beschikt momenteel over een vloot van 15 vliegtuigen voor middellange afstanden en 11 toestellen voor lange afstanden. De voornaamste bestemmingen zijn de Dominicaanse Republiek, de Verenigde Staten, Thailand, de Canarische Eilanden, Noord-Afrika en Turkije.

Eind vorig jaar telde de luchtvaartmaatschappij 2.244 werknemers en werden er 5,3 miljoen passagiers vervoerd. Air Berlin vervoerde in diezelfde periode 16,8 miljoen reizigers en stelt om en bij de 4.000 mensen tewerk. De vloot van Air Berlin telt 93 toestellen. Of er bij de overname ook jobs verloren zullen gaan, is momenteel nog niet duidelijk. Maar Air Berlin laat wel weten dat het niet de bedoeling is om banen te schrappen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud