Air France bereidt klacht voor tegen Ryanair

©BLOOMBERG NEWS

Luchtvaartmaatschappij Air France bereidt een klacht voor bij de Europese Commissie tegen zijn Ierse concurrent Ryanair. Air France beschuldigt de lagekostenluchtvaartmaatschappij ervan illegale staatssteun gekregen te hebben. Dat bericht de krant Le Figaro.

(belga) - Volgens Air France zou die steun opgelopen zijn tot 660 miljoen euro in Europa in 2008, waarvan 35 miljoen euro in Frankrijk. De klacht zou volgens Le Figaro de komende weken ingediend worden.


Een woordvoerder van Ryanair ontkent dat de maatschappij staatssteun ontving en zegt dat het 'Air France is dat illegale steun krijgt onder de vorm van een korting op luchtvaarttaksen op zijn binnenlandse lijnen in Frankrijk'. Het is niet de eerste keer dat Ryanair het doelwit is van dergelijke beschuldigingen.


De Europese Commissie heeft over de jaren een reeks onderzoeken geopend naar staatssteun die Ryanair ontving omdat het zich vestigde op luchthavens, vaak regionale en weinig ontwikkelde. Ryanair behaalde in 2008 echter een grote overwinning voor het Europese gerecht, die een beslissing van de Commissie vernietigde die bepaalde dat Ryanair steun moest terugbetalen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud