Advertentie

Air France-KLM verdrievoudigt winst

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/2007 229 miljoen euro winst gemaakt tegen 77 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

(belga) De passagiersvliegtuigen van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij zaten in de laatste drie maanden van 2006 ruim 4 procent voller, zo liet het woensdag weten.

De omzet van de luchtvaartgroep groeide met 6 procent tot 5,75 miljard. Het vrachtvervoer had te lijden onder de concurrentie. De omzet van dit onderdeel zakte met 3 procent tot 789 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van vracht kromp van 98 miljoen naar 62 miljoen euro. Het is het tweede opeenvolgende kwartaal dat de vrachtdivisie achterblijft.

Het passagiersvervoer leverde het bedrijf 4,26 miljard euro omzet op. Het bedrijfsresultaat van het belangrijkste onderdeel groeide met 70 procent tot 168 miljoen euro. De bezettingsgraad bleef praktisch gelijk.

De kerosinerekening steeg het afgelopen kwartaal met ruim 8 procent bij een extra verbruik van 2 procent. Ook aan personeel was het bedrijf meer kwijt, zo'n 5 procent. Dit kwam grotendeels voor rekening van een grotere bijdrage van Air France aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Dochterbedrijf Transavia profiteerde ook van de opleving in de sector. De omzet van de chartermaatschappij groeide met meer dan 8 procent tot 473 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg van 47 miljoen naar 64 miljoen euro.

De luchtvaartgroep verhoogde in augustus zijn winstverwachting voor het gebroken boekjaar 2006/2007. Woensdag herhaalde het bedrijf dat het rekent op een "zeer sterk resultaat voor 2006/2007".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud