Air France-KLM vervoert minder passagiers in maart

CEO Jean-Cyril Spinetta (Foto Reuters) ©REUTERS

Air France-KLM heeft de markt in maart verder zien verslechteren. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoerde minder passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar en ook de vraag naar de vrachtdiensten van het bedrijf ging achteruit.

(belga) - Het vervoer van passagiers, goed voor het grootste deel van de omzet, daalde met 9,4 procent, zo laat Air France-KLM dinsdag weten. In maart vervoerde de Frans-Nederlandse onderneming ruim 5,6 miljoen passagiers. De bezettingsgraad zakte naar 75,5 procent.

In Europa, de grootste passagiersvervoersmarkt voor Air France-KLM, werden ruim 10 procent minder passagiers vervoerd. Ook in andere regio's stond de vraag naar vluchten onder druk. Om het hoofd te bieden aan de afnemende vraag drong de luchtvaartmaatschappij zijn capaciteit terug met 2,9 procent.

De vrachtdivisie ging nog wel met 1,3 procent omhoog, maar dat was geheel te danken aan de overname van Martinair. Wanneer de vervoerscijfers van het dochterbedrijf niet worden meegerekend, was er sprake van een daling van 19,2 procent. De bezettingsgraad voor het vrachtvervoer zakte naar 62,5 procent. De capaciteit daalde 8,9 procent.

Air France-KLM liet eerder al weten het aantal beschikbare stoelen en de ruimte voor vracht omlaag te blijven brengen. Dat zou kunnen door vliegtuigen aan de grond te houden of met kleinere toestellen te vliegen. Ook kan Air France-KLM samen met andere luchtvaartmaatschappijen toestellen vullen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud