Air France mengt zich niet in privatisering Alitalia

Jean-Cyril Spinetta, de voorzitter van Air France-KLM, heeft donderdag bevestigd dat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep zich afzijdig wil houden bij de Alitalia-privatisering.

(belga) 'Air France zal niet direct noch indirect een bod uitbrengen op Alitalia', verklaarde Spinetta in Parijs bij het sluiten van een samenwerkingsakkoord tussen Air France en de Italiaanse rederij Costa Cruises.

Op de vraag naar het belang van de operatie voor het Russische Aeroflot (dat interesse had laten blijken in Alitalia), antwoordde Spinetta dat 'als er iets te gebeuren staat tussen die bedrijven, beide lid van de alliantie Skyteam, ik overtuigd ben van onze verdere samenwerking'. Spinetta verklaarde bovendien dat 'de samenwerkingsverbanden met Alitalia in het kader van een langetermijnakkoord voortgezet worden'. Air France-KLM is door een kruisparticipatie van 2 procent verbonden met Alitalia en is lid van Skyteam, net als Aeroflot. De naam van de Frans-Nederlandse maatschappij werd vaak genoemd als mogelijke overnemer van Alitalia.

Maandag heeft de Italiaanse minister van Economie en Financiën bevestigd drie biedingen te hebben gekregen. De kandidaten zijn het consortium Aeroflot en de Italiaanse bank Unicredit, de Amerikaanse ondernemingen Matlin Patterson Global Advisers en Texas Pacific Group, en AP Holding.

De Italiaanse staat, die 49,9 procent van Alitalia in handen heeft, dwingt kopers om ten minste 39,9 procent over te nemen en een openbaar overnamebod te lanceren voor de rest van het kapitaal.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud