Airbus loopt 15 jaar achter op Boeing

De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft 15 jaar nodig om zijn Amerikaanse concurrent Boeing in te halen op het vlak van productieontwikkeling. Dat zegt Airbus-ceo Christian Streiff in een interview met de krant Financial Times.

(belga) 'Het is een langetermijnzaak. We moeten de achterstand inhalen. Ik hoop dat we binnen 15 jaar opnieuw voor Boeing staan', zegt Streiff. Eind september had Boeing 666 orders voor commerciële toestellen, terwijl Airbus er eind augustus 222 had, zo blijkt uit de meest recente gegevens. Wel wordt verwacht dat Airbus dit jaar meer vliegtuigen aflevert, 430 tegen 395 van Boeing.

Airbus en moederhuis EADS kondigden dinsdag opnieuw vertragingen van gemiddeld een jaar aan voor leveringen van de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Streiff stelt voorts in de Financial Times dat Airbus wat de planning voor het militaire transportvliegtuig A400M betreft, geen ruimte meer heeft voor vertraging.

Hij laat ook verstaan dat Airbus met dit programma financiële problemen heeft. 'We hebben nog geen gepaste kostenbasis gevonden om onze rentabiliteitsdoelen te halen'

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud