Airbus vervangt directeur A380-programma

Airbus heeft maandag met onmiddellijke ingang Mario Heinen benoemd tot directeur van het A380-programma. Dat programma is ten prooi gevallen aan productievertragingen.

(belga) Heinen komt in de plaats van Charles Champion, die op zijn beurt 'speciale raadsman' wordt van de nieuwe directeur van de Europese vliegtuigbouwer, Christian Streiff.

Heinen is 50 jaar en totnogtoe was hij directeur van het A320-programma. Hij wordt op zijn post vervangen door Alain Flourens. De vervanging van Charles Champion lijkt op een sanctie, nadat hij in juli 2005 operationeel directeur werd. Daarmee werd hij de nummer twee van de groep.

Airbus kondigde half juni opnieuw productievertragingen aan van het vliegtuig A380. Hierdoor was de voorzitter van Airbus, Gustav Humbert begin juli al vertrokken.

EADS, de moedermaatschappij van Airbus, verklaarde nog voor de zomervakantie dat het A380-programma minstens een jaar achter liep op het schema, en dat de vertragingen in het in roulatie brengen van de A380 de operationele winst zouden afkalven met ongeveer 2 miljard euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud