Advertentie

Ajax boekt verlies door missen Champions League

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft het voorbije halfjaar een verlies geleden van 5,6 miljoen euro. De belangrijkste oorzaak is dat de beursgenoteerde voetbalclub niet meedeed aan de lucratieve Champions League.

(belga) De licht gestegen kaartverkoop en reclame-inkomsten uit de nationale competitie konden het missen van de Champions League niet compenseren. De recettes uit de post Europa Cup daalden daardoor met ongeveer de helft tot 2,8 miljoen euro, terwijl de competitie de club slechts 0,6 miljoen meer omzet opleverde.

Daarnaast vielen de inkomsten uit sponsoring en televisie tegen. De omzet uit de verkoop van Ajax-gerelateerde producten steeg niet voldoende om de resultaten positief te beïnvloeden. Ajax haalde in het eerste halfjaar van 2005 nog een winst van 0,9 miljoen euro. De omzet daalde van 42,2 miljoen naar 33,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was negatief en kwam uit op min 0,1 miljoen euro.

Ajax verwacht ook in de tweede helft van dit jaar operationeel verlies te lijden, onder meer door de recente uitschakeling in de UEFA Cup. Hoe het nettoresultaat uitvalt over het hele boekjaar, hangt onder meer af van de transfer van spelers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud