Advertentie

Akkoord over aantal afvloeiingen bij TDS Automotive

(belga) - Bij toeleverancier TDS Automotive in Genk hebben de ruim 300 arbeiders dinsdagnamiddag het werk hervat. Dat gebeurde nadat directie en bonden een akkoord bereikten over het aantal arbeiders dat in het kader van een herstructurering moet afvloeien. Door de werkhervatting bij TDS Automotive kon ook de productie van de Transit bij Ford Genk in de loop van dinsdagnamiddag opnieuw opgestart worden.

De directie is bereid om in plaats van de oorspronkelijk aangekondigde 66 arbeiders 18 ontslagen minder door te voeren. Daardoor moeten er uiteindelijk 48 arbeidsplaatsen verdwijnen, aldus vakbondsafgevaardigde Eddy Graller van het ABVV.

Vast staat dat er 7 van de 48 arbeiders met brugpensioen kunnen gaan. Dan resten er nog 41 arbeidsplaatsen die moeten verdwijnen. Nu de informatie- en consultatieronde in het kader van de wet-Renault definitief beƫindigd is, kan er met de onderhandelingen over het sociaal plan begonnen worden. De eerste onderhandelingsronde is gepland voor komende donderdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud