Akkoord over ontslagmodaliteiten bij Seda-Pack in Tessenderlo

Bij het bedrijf Seda-Pack in Tessenderlo hebben directie en vakbonden in de loop van donderdagavond een akkoord bereikt over de ontslagmodaliteiten voor acht van de tien arbeiders die gisteren/woensdag ontslagen werden tengevolge van de sluiting van de productieafdeling.

(belga) In het akkoord is zowel voor de werknemers met een vast contract als voor de tijdelijke werknemers een eenmalige ontslagvergoeding voorzien, zo vernam Belga in vakbondskringen.

De directie kwam deels tegemoet aan de eisen van de bonden, maar wilde anderzijds niet ingaan op hun voorstel om de tijdelijke en de vaste werknemers die ontslagen werden, op gelijke voet te behandelen, zo zegt vakbondsafgevaardigde Martine Bortels van het ACV.

In dat opzicht werd overeengekomen dat de werknemers met een tijdelijk contract een eenmalige uitkering zullen krijgen die gelijk staat met vijf weken loon. De vaste werknemers krijgen eveneens een eenmalige ontslagvergoeding. Die bestaat uit een premie van 150 euro per dienstjaar.

Seda-Pack in Tessenderlo produceerde tot woensdag hoorntjes voor de ijsindustrie. Door de sluiting van deze afdeling, zal het bedrijf zich in de toekomst enkel nog toeleggen op de opslag en groothandel in papier en karton voor de fastfood- en de ijsroomindustrie. Het bedrijf zal dan nog twee arbeiders en vier bedienden tellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud