Akzo Nobel krijgt goedkeuring voor Puregon in China

(tijd-nieuwslijn) - Akzo Nobel-dochter Organon heeft van de Chinese overheidsinspectie voor voedings- en geneesmiddelen goedkeuring verkregen voor haar vruchtbaarheidsproduct Puregon Solution. Dat heeft Akzo Nobel donderdag bekendgemaakt in een persbericht.

Puregon, een recombinant vruchtbaarheidsbevorderend hormoon, dat ook al elders in de wereld wordt gebruikt, is toegelaten in China voor ovulatieopwekking en gerichte stimulatie van de eierstokken ter ondersteuning van voortplantingstechnologie als in-vitro-fertilisatie (IVF).

'Het product wordt algemeen gebruikt als standaardmiddel ter stimulatie van de eierstokken. We zijn heel blij dat we de kans hebben om Puregon aan te bieden aan artsen en patiënten in China, waar ongeveer 10% van de paren onvruchtbaar is op een totale bevolking van 1,3 miljard', schrijft Organon in een toelichting.

Puregon, eerder dit jaar in Japan op de markt gebracht onder de merknaam Follistim - het product wordt in de VS ook verkocht als Follistim -, is een modern alternatief voor de oudere, op basis van urine vervaardigde producten die momenteel in China verkrijgbaar zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud