Akzo Nobel ontvangt bod voor Coating Resins

(tijd-nieuwslijn) - De Nederlandse chemiegroep Akzo Nobel heeft van Nuplex Industries Limited een bod van 110 mln euro (exclusief liquide middelen en vrij van schuld) ontvangen voor de Coating Resins-activiteiten.

Over 2003 bedroeg de omzet van Coating Resins 256 miljoen euro, met een ebitda van 18 miljoen euro. Dat heeft het concern vrijdag bekendgemaakt in een persbericht.

In september 2003 heeft Akzo Nobel het voornemen bekend gemaakt om Coating Resins te verkopen om daarmee de balans te versterken en meer financiƫle bewegingsruimte voor de onderneming te creeren. 'Deze verkoop voltooit een omvangrijke reeks desinvesteringen uit de Chemie-portefeuille, die bij definitieve afwikkeling ongeveer 1 miljard euro zullen hebben opgebracht. De opbrengsten zullen wij gebruiken voor het verminderen van schulden en voor een aanzienlijke impuls van de groeisectoren in onze portefeuille die voldoen aan onze financiele criteria', aldus Hans Wijers, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel.

De overname wordt naar verwachting definitief in het laatste kwartaal van 2004. Coating Resins richt zich primair op industriele coatingssegmenten met bijzondere nadruk op OEM(Original Equipment Manufacturer)-automotivelakken, autoreparatielakken, kunststoffen en speciale metalen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud