Akzo Nobel sluit licentieovereenkomst met Australische BioDiem

(tijd-nieuwslijn) - Nobilon International, een onderdeel van Akzo Nobel, is een licentieovereenkomst aangegaan met het Australische BioDiem. Dit heeft het concern woensdag bekendgemaakt. In totaal wordt door Nobilon tot 8 miljoen dollar betaald - inclusief betalingen voor het bereiken van verschillende fasen - voor de exclusieve, wereldwijde rechten op de fabricage, marketing en verkoop van BioDiems intranasale griepvaccin.

Een uitzondering geldt voor Rusland, de CIS-landen en Noord-Amerika, waarvoor BioDiem de marketing- en verkooprechten blijft houden. Onder voorbehoud van verdere overeenstemming worden de rechten voor Japan door BioDiem en Nobilon gedeeld. De betaling van royalties door Akzo Nobel is afhankelijk van toekomstige verkopen.

Door de overeenkomst krijgt Nobilon toegang tot BioDiems technologische deskundigheid op het gebied van griepvaccins. Volgens Akzo Nobel wordt de ontwikkeling van een nieuwe generatie griepvaccins met een patientvriendelijke toediening mogelijk door het gebruik van celkweektechnologie. Naar verwachting verschijnen de eerste producten rond 2010 op de markt.

Nobilon werd in 2003 door Akzo Nobel opgericht als strategische entree in de markt voor humane vaccins.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud