Akzo Nobel wil komende 3 jaar 100 miljoen euro besparen

Akzo Nobel wil de komende drie jaar voor 100 miljoen euro aan kosten besparen in zijn volwassen markten. Dat maakte de Arnhemse producent van coatings voor de onder meer de scheepvaart bekend.

(tijd) Het bedrijf heeft donderdag journalisten en analisten uitgenodigd in Londen voor een blik in de toekomst van het bedrijf, na de afsplitsing van de farmaceutische activiteiten.

Naast de kostenbesparingen is een andere doelstelling voor de onderneming, die alleen verder zal gaan met zijn divisies Coatings en Chemicals, het opkrikken van zijn rendement op geïnvesteerd vermogen (return on investment). Eerder had Akzo Nobel zich ten doel gesteld dat dit rendement 17,5 procent moest bedragen. Nu streeft de maker van chloor voor zwembaden naar een rendement van ten minste 20 procent voor de komende drie jaar.

Ook wil het bedrijf zijn zogeheten A-rating behouden, de kredietwaardigheid die kredietbeoordelaars aan het bedrijf toekennen.

'De doelstellingen', zo zegt bestuursvoorzitter Hans Wijers in een persbericht, 'zijn bedoeld om een substantiele aandeelhouderswaarde te creëren.'

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud