Alcatel boekt operationele winst van EUR 160 miljoen

(tijd-nieuwslijn) - De Franse telecomgroep Alcatel heeft in het derde kwartaal van dit jaar een operationele winst geboekt van EUR 160 miljoen, boven de verwachting van analisten. In dezelfde periode een jaar eerder dook de groep nog voor EUR 227 miljoen in het rood. Voor het volledige boekjaar mikt de groep eveneens op operationele winst. Dat maakte de groep donderdagmorgen bekend.

Op het niveau van het nettoresultaat verkleinden de verliescijfers van EUR 1.352 miljoen tot EUR 284 miljoen, inclusief een herstructureringslast van EUR 214 miljoen. De omzet daalde van EUR 3.508 miljoen tot EUR 3.039 miljoen. De return op de omzet kwam uit op 5,3%. De netto-kaspositie bedroeg op het einde van het derde kwartaal EUR 541 miljoen.

Voor het vierde kwartaal mikt Alactel op een omzetgroei van minsten 20% en een verdere toename van de return op de omzet. Vermits over de eerste negen maanden al operationele winst werd geboekt, verwacht Alcatel-voorzitter en gedelegeerd bestuurder Serge Tchuruk dat de verwachting voor break-even zal overschreden worden. Voor goodwill en eenmalige elementen herhaalt de groep de verwachting voor break-even op nettoniveau in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar verwacht de groep een nettoverlies op hetzelfde niveau als een jaar eerder.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud