Alcatel en Thales onderhandelen over alliantie

(tijd-nieuwslijn) - De Franse producent van telecomapparatuur Alcatel en de Franse specialist in defensie-elektronica Thales onderhandelen over een alliantie. Daarbij zou Alcatel, dat een belang van 9,5 procent in Thales heeft, zijn satellietactiviteiten inbrengen in Thales, in ruil voor een bijkomende belang in deze groep. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos zonder bronnen te vermelden.

Het vergrote belang van Alcatel in Thales zou geen aanleiding geven tot een volledige overname.

Steeds volgens Les Echos moet nu eerst het Italiaanse concern Finmeccanica zijn houding bepalen. Finmeccanica is de partner van Alcatel op gebied van satellieten.

De eventuele alliantie van Alcatel en Thales kadert in de plannen van de Franse overheid om haar defensie-industrie te stroomlijnen. De Franse regering heeft een belang van 31,3 procent in Thales en zou bij een ruimere instap van Alcatel deze participatie kunnen terugschroeven. Een eerdere poging om Thales te fuseren met de luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiegroep EADS strandde volgens Les Echos door verzet van DaimlerChrysler, de belangrijkste aandeelhouder van EADS.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud